Projectmanagement

U bent op zoek naar een onafhankelijke bouwpartner die het proces van uw grote of kleine bouwopdracht van A tot Z coördineert en begeleidt? Dan kan Wema u helpen.

Wij denken actief met u mee, van planning tot uitvoering. Onze ervaren bouwprojectmanagers onderhandelen en overleggen met alle betrokken partijen zoals aannemers, architecten, raden van bestuur, studiebureaus en veiligheidscoördinators. De belangen van u als bouwheer staan daarbij altijd centraal.

Dsc5833

Dit mag u verwachten van Wema

 • Een correcte werfopvolging
  De projectmanager coördineert, begeleidt en motiveert alle betrokken partijen. Hij gaat geregeld ter plaatse op de werf.
 • Heldere briefings over het verloop van het bouwproces
  De projectmanager verzamelt voor u alle relevante informatie. Na één telefoontje bent u weer helemaal op de hoogte.
 • Gemoedsrust
  Door ons in te schakelen bespaart u heel wat tijd en energie. U kunt zich op uw corebusiness concentreren. En de investering betaalt zichzelf terug, want we zorgen ervoor dat het bouwproces zo efficiënt en vlot mogelijk verloopt.

Begeleiding van ontwerp tot uitvoering

 • Ontwerpfase
  Wij vertalen uw interne noden in een haalbaar ontwerp en een realistische planning. Daarom luisteren we aandachtig naar uw bouwverhaal, denken actief met u mee en maken een betrouwbare budgetraming.
 • Studiefase
  Wij praten met alle betrokken partijen die bij het bouwproces betrokken zijn. We bundelen eventuele problemen en programma-eisen, letten op alle bouwtechnische, wettelijke en budgettaire drempels en bespreken die met u. Wij begeleiden u bij de aanbestedingen en bij het opstellen van het contract. In deze fase kunnen we planning, budget en aanbestedingen nog bijsturen. Het resultaat is een realistisch uitvoeringsplan.
 • Uitvoeringsfase
  We volgen de planning en het budget nauwgezet op. De projectmanager coördineert het werk van aannemers en consultants en brieft, adviseert en ondersteunt u als bouwheer. Verder begeleidt hij de voorlopige oplevering van het bouwproject en zorgt voor de administratieve afwikkeling.
 • Opleveringsfase
  Wij zorgen voor een follow-up van de oplevering, begeleiden de definitieve oplevering en de volledige administratieve en financiële afwikkeling.
 • Extra service
  Bij betwistingen of bouwconflicten kan u rekenen op professionele bemiddeling.