Elia – Service Center te Kruisem

In 2020 nam hoogspanningsnetbeheerder Elia het besluit om een grondige audit uit te voeren van beide operationele Service Centers in de provincies Oost- en West-Vlaanderen. Wema werd ingeschakeld om deze diepgaande analyse te verzorgen en Elia te adviseren over verschillende mogelijke toekomstscenario's.

  • Klant: Elia Asset NV
  • Locatie: Kruisem
  • Type: Industrie
  • Datum: 2022-2025

Het resultaat van deze voorstudie werd vorig jaar concreet met de aankoop van een perceel binnen de recent uitgebreide industriezone 'De Prijkels' te Kruisem. Van haalbaarheidsstudie tot aanbesteding en uitvoering staat Wema Elia bij als assistent-bouwheer, waarbij het totaalpakket van intern en extern projectmanagement en de coördinatie en planning van het project worden verzorgd.

Wema vervult tevens de rol van Quantity Surveyor voor Elia. Dankzij gedetailleerde planning, efficiënte projectorganisatie en pragmatische communicatie met stakeholders kan Wema Elia maximaal ontzorgen. Het 'Breeam Very Good'-gelabelde gebouw, met hoogwaardige kantoren in een passiefbouw-concept en energiezuinige volumes voor magazijn en atelier, wordt opgeleverd binnen het budget en de afgesproken timing.

Axonometrie Wema Elia