Verbouwing Hoofdkantoor Elia (Brussel)

Netbeheerder Elia deed voor de verbouwing van haar kantoorgebouw in Brussel een beroep op Wema op het vlak van projectmanagement en werfcoördinatie. Tijdens de werken moest het gebouw maximaal operationeel blijven.

  • Klant: Elia
  • Locatie: Bruxelles
  • Type: Kantoren
  • Grootte: 9300 m2
  • Datum: 2016 – fin 2018

Het doel van het project was om het akoestisch comfort van de landschapskantoren en de vergaderzalen te verbeteren door soundmasking en akoestische plafondbekledingen. Daarnaast werden de werkposten verbeterd en verfraaid en werd de indeling van de ruimtes geoptimaliseerd. Het gebouw kreeg ook een nieuwe, herkenbaardere look en de verdiepingen werden aangekleed.

Wema was vertegenwoordiger van de bouwheer en als consultant-projectmanager. We werden ingeschakeld in het voorbereidingstraject en de conceptfase. Daarna vroegen we samen met de aankoopdienst van Elia offertes op en vergeleken we de prijzen in de aanbestedingsfase.

Ook de werfcoördinatie met de dagelijkse planning en het projectmanagement voerden we uit voor dit project. Het takenpakket omvatte de opvolging en het aansturen van zowel het studiebureau als alle loten van de aannemingen, tot en met de oplevering. We verzorgden systematisch de onderlinge contacten tussen alle betrokken diensten van de bouwheer, zoals safety, vakbonden, purchasing, IT en databekabeling,… We woonden de vergaderingen bij met alle bouwpartners, maakten de planningen op voor de werken én de verhuismomenten en deden budgetopvolging en -controle. Samen met het studiebureau volgden we ook nauwgezet de kwaliteit van de afgeleverde werken op.